Bli klar til skolestart på Granstunet

Skolestart

Det er mange ting man trenger når et nytt skoleår står for døren. Alt fra en god ryggsekk, pennal, matboks, en solid drikkeflaske, bokbind samt praktiske klær og sko. Våre forretninger på Granstunet har alt du trenger til skolestart.

Forventningsfulle skolebarn

Etter en lang, solrik og god sommerferie er det mange barn og unge som ser frem til å begynne på skolen igjen. Ekstra spente og forventningsfulle er nok seksåringene som skal begynne i 1. klasse. De forbereder seg gjerne litt ekstra til første skoledag.

Skolesekk og -utstyr hos Notabene

– For førsteklassingene er det alltid stas å kjøpe sine første skoleting. Da skal alt være nytt, forteller butikksjef på Notabene, Wenche Hansen. For førsteklassingene er det som regel sekken som er det viktigste, og vi i Notabene

Wenche Notabene
Hos Notabene finner du pennal, skolesekk og mye annet til skolestart

er nøye på kvalitet.
Selv en førsteklassing skal ha mye utstyr i sekken sin. – Derfor kommer vi gjerne med råd til foreldre om hvordan sekken skal sitte. Den skal for eksempel ikke henge på ryggen, og må tilpasses etter personen. Jeg opplever at foreldrene vil ha ordentlige sekker, forteller Hansen. Hos oss i Notabene selger vi de populære Beckmann-sekkene, som flere ganger er kåret til best i test. I tillegg har vi i år fått inn de nye Pure Norway-sekkene. Disse fåes i både barne- og ungdomsstørrelser.

Bevisste førsteklassinger

– De fleste førsteklassingene vet hva de vil ha. Som regel skal sekk og pennal matche. Vi har serier hvor alt matcher, sier Hansen. Både blyanter, pennal og skrivebøker er i samme mønster.

Pennalet er viktig

Vi har flere typer pennal. De mest populære er de store flate pennalene som kan åpnes helt opp og hvor alt har sin faste plass. Et annet alternativ er de runde posepennalene hvor delene ligger løst oppi. Begge alternativene er gode, så her kan barnet velge fritt.

Bokbind

Når det kommer til valg av bokbind har man valgmuligheter. Man kan velge mellom gjennomsiktige plastbind, slik at man lett kan se omslaget på boken, mønstret beskyttelsespapir eller bokbind i stretch-stoff, eller boksokk som mange kaller det. Disse er enkle å ta på og av og de kan vaskes om de blir skitne. La barnet velge sin favoritt så blir de ekstra glad i bøkene sine.

Drikkeflaske og matboks

Det er viktig at barna alltid har med seg en vannflaske og nok mat til hele dagen. Velg en solid drikkeflaske og en matboks med flere rom som enkelt kan fylles med minigulrøtter eller annen god og sunn snacks.

Merketusj til klær og utstyr

Vi har også merkelapper og merketusj til klær og sko. Det er fort gjort å glemme tøy både på skolen og SFO. Merker du klærne med navn og telefonnummer, er det mye større sjanse for at du får det tilbake.

Skoleklær til små og store

På barneskolen finnes det som regel en stor og gøyal skolegård og SFO-område som er tilrettelagt for fysisk aktivitet. – Aktive barn trenger behagelige klær og sko som tåler både vær og vind, sier senterleder Tor Ole Karlsen. Planlegg skolestart for både utedager og friminuttene.

Høstnyheter i alle forretningene

For de som har kommet opp i ungdomsskolealder er gjerne mote også viktig. Hos oss på Granstunet har vi både Cubus, Lindex, Liten & Unik, Dressmann, Mitz og Eurosko, som alle har fått inn mye fint og trendy til høsten.
En overraskende regnskur eller et uhell kan skje. For at barnet skal slippe å tilbringe resten av skoledagen i våte eller sølete klær, er det smart å legge et sett med reserveklær på skolen. Et sett regntøy er også smart å ha på skolen eller SFO.
En refleksvest er også lurt å utstyre barna med. Skoleveien blir tryggere med refleksvest på. Det gjelder både langs bilveier, sykkel- og gangstier. I tillegg er det tøft å ha refleksutstyr på skolesekken.

Fottøy hos Eurosko

Det er vanlig at småskolebarna må skifte til innesko før de går inn i klasserommet. Dette må de klare selv. Derfor er det lurt å velge sko som barnet enkelt kan ta både på og av.

Elektronikk hos Power og Telenorbutikken

Mange har også behov for mobiltelefon, bærbar PC eller annen elektronikk til studiene. Hos Power her på Granstunet hjelper de deg å finne den skole-PC’en som passer ditt behov.

Hos oss på Granstunet finner du alt til skolestart – både til små og store. Velkommen!