Blomster og gaveforslag til konfirmajon og bryllup på Granstunet

17. mai står for døren, og mange planlegger eller er bedt i konfirmasjon og bryllup i vår. På  Granstunet kan du få inspirasjon til dekorasjon, pynt og gaver. Vi har tatt en prat med Lille Gull­korn og Blomsterhandleren i første etasje på Granstunet, som kommer med følgende tips:

Tekst og foto: Audhild Hval

Blomsterdekorasjoner og hage
Acr2822058568448-904– Mai er en viktig måned når det gjelder blomster, nå skal mye plantes ut og mange vil pynte på kirkegården. Fokus på hage, bed og urner ute blir større for hvert år, for-teller Tina Martinsen hos Blomsterhandleren. Vi er en frittstående blomsterbutikk, og importerer mye direkte selv. På denne måten får vi bedre kvalitet til en billigere pris.
– Når det gjelder blomster til 17. mai går det mye i buketter og pynt ved inngang. Skal du ha blomster ute, kan stemors-blomst være smart siden den også tåler litt kulde.  Buketter binder vi her, slik at du kan få det du ønsker selv. Narturlivis går det mye i rødt, hvitt og blått. Til kirkegården har vi bestilt opp mye av fjorårets bestselger Betulia. Denne holder seg fint, og er veldig populær.

 

Skal du ha konfirmasjon i vår, bør du tenke på bord, antall gjester og kuverter når du planlegger dekorasjoner.  – Vi lager det du ønsker, i alle prisklasser. Hos oss kan du også leie vaser til dekorasjoner, slik at du slipper å ha 20 like, sier Tina. Vi ser at folk ønsker litt mer personlig og annerledes dekorasjoner, og alle farger er lov. Kom innom, så kan vi ta en prat og komme fram til den løsningen som passer deg. Dette gjelder også, dersom du er brud i år, oppfordrer Tina.

Høman-sølv og klokker til konfirmanten
Acr2822058568448-22969Gullsmed Tone Furuseth Kristiansen hos Lille Gullkorn i første etasje forteller at de har startet et samarbeid med pens-jonert sølvsmed Bjørn Høman. Nå kan Lille Gullkorn tilby Hadelandsknappen i ulike var-ianter. Tone støper og hamrer sølvknappen og søljene selv, så dette er skikkelig håndverk.

 

– Hømansmykkene er popluære gaver til liten og stor. Grinakervev bruker også knappene på sine drakter, sier Tone. Når det gjelder gaveforslag til konfirmantene, så trekker Tone fram klokke. – Dette er noe gutter og jenter ønsker seg, og øverst står nok Daniel Wellington klokkene. De har vi i ulike varianter til gutter og jenter, med skinn- og stoffreim-er. I tillegg har vi tatt inn Triwa og Bering klokker, disse er også populære. Triwaklokkene er unisex, fortsetter Tone.

Er du ute etter gaver til bryllup eller dåp, så tilbyr de også dette.  – Vi har sølvtøy, dåps-gaver, smykker og forlovelses-ringer. Siden vi har eget verk-sted, kan vi tilby reparasjon av smykker. Vi samarbeider også med en operatør som kjøper gull, dersom du vil selge eller smelte om, avslutter Tone.