Bygdedamene kommer med smaksprøver

Bygdedamene

Vi er kjempespente på smaksprøvene Bitten og Ragnhild byr på da de kommer hit torsdag og fredag, sier senterleder Tor Ole Karlsen. Bitten og Ragnhild er duoen som kaller seg Bygdedamene når de er her på senteret. De er alltid et populært innslag for kundene våre.

At poteten vil spille hovedrollen i godsakene til Ragnhild Helmenbakken og Bitten Nesbakken er det ingen tvil om – det er jo Potetfestival. Vi vet at de blant annet vil servere potetkake med epler, og Ragnhilds nystekte flatbrød.

POPULÆRE BYGDEDAMER

Både Ragnhild, som har passert 85 år, og Bitten på 69 år er svært aktive damer som reiser mye rundt i distriktet og formidler sine kunnskaper om mat og tradisjonell matlaging. Det er alltid trivelig når Bygdedamene er på senteret.

Vi vet også at kundene våre setter pris på damene. Folk stopper opp, slår av en prat, smaker på det de har med og lytter til hva de har å si. De blide damene skaper alltid god stemning blant kundene våre.

TRIVES PÅ GRANSTUNET – BARE HYGGELIGE KUNDERBygdedamene

– Granstunet er et veldig trivelig kjøpesenter med mange interesserte og hyggelige kunder, sier Bitten. Vi har på en måte fått lov til å representere Granstunet med våre mattradisjoner. Nå har vi vært her i en årrekke – gjerne flere ganger i året og vi storkoser oss hver gang vi får snakke om mat og matlaging.

POTETEN KAN BRUKES TIL ALT

Nå gleder vi oss til å vise potetens mange bruksområder. Det er noe i ordtaket «Poteten kan brukes til alt». Jordsmonnet her på Hadeland er godt egnet til å dyrke poteter, og etter vår mening er det nettopp fra Hadeland de beste potetene kommer fra.

LOKALE RÅVARER

I alt vi tilbereder bruker vi lokale råvarer – det er viktig for oss. Vi er begge vokst opp med at man dyrker sine egne poteter og grønnsaker. Vår generasjon er gjerne også vokst opp med både høner, gris, sau og kuer på gården, eller i nabolaget.

TIPS TIL HVORDAN DU KAN UTNYTTE POTETRESTENE

Å utnytte ressursene maksimalt er viktig for miljøet – kanskje viktigere nå enn noen gang tidligere. Vi hører mange si at de er mer nøye på å ikke kaste mat nå enn før. Vi kan begge huske hvordan våre foreldre brukte poteten i restemat og hvor mye godt man kan lage. Det er noe vi ønsker å formidle når vi møter kundene på Granstunet under Potetfestivalen.

Denne gangen skal kundene få smake potetens svar på eplekake – nemlig potetkake med epler. Og selvfølgelig har Ragnhild med seg sitt populære hjemmebakte flatbrød. Vi har også med mange gode tips på hva du kan bruke restepotetene til – potetvafler, potetkaker, du kan bruke dem i brødbaksten, potetomelett osv. Det er egentlig bare fantasien som setter begrensningene.

– Vi håper og tror at vi kan være til inspirasjon med våre oppskrifter og tips, sier Ragnhild og Bitten. -Vi gleder oss og håper på riktig mange besøkene på vår «stand» på Granstunet under Potetfestivalen.

Her kan du også lese 10 fakta om poteten.