Nå får Gran ladestasjon for el-biler

I november får Gran hurtigladestasjon for elbiler. Arbeidet med å sette opp ladestasjonen er i full gang. De første bilene kan lade allerede om kort tid.

Coop Norge Eiendom AS eier i dag de etablerte kjøpesentrene Granstunet og Gran handelspark, med om lag 60 butikker og leietakere. Gran er regionsenteret på Hadeland og et trivelig handelssenter ca. en time nord for Oslo og 45 minutter sør for Gjøvik. Det omsettes i dag varer og tjenester i Gran sentrum for over en milliard kroner.

Flere og flere har i dag el-bil og dermed øker også behovet for hurtigladestasjoner. Med en så sentral plassering på Østlandet som Gran har, er det viktig å kunne tilby el-bilistene hurtigladestasjoner.

Skrikende behov
Magnus Dehli i Granstunet Eiendom

På vegne av Granstunet Eiendom og Gran Handelspark sier Magnus Dehli at det lenge har vært et skrikende behov for en slik ladestasjon på Gran. Han forteller at forretningene i Gran Handelspark daglig får spørsmål om hurtigladetilbud.
– Spørsmålene kommer både fra lokalmiljøet, men også fra gjennomreisende, sier Dehli. – Derfor er vi nå veldig glad og fornøyd med at vi om kort tid kan tilby el-bilistene lading. Det er spesielt hurtigladetilbudet som er etterspurt.

Helt supert
Brede Drange Tronhus – butikksjef Coop Extra Gran:

– Å få en ladestasjon her på senteret er gledelig av flere årsaker. For det første er det god profilering av Gran å komme på kartet over hvor bilistene kan lade el-bilene sine, sier Brede Drange Tronhus, butikksjef hos Coop Extra på Gran. I tillegg er det positivt at både lokale og gjennomreisene kan lade samtidig som de kan utrette flere ærender i Gran sentrum.

– Vi har f.eks. mange gjennomreisende som skal til hyttene sine på Lygna. For dem betyr det at de kan stoppe og lade bilene sine mens de handler med seg det de trenger til hytteweekenden. Da slipper de å stresse med innkjøpene før de reiser fra jobb på vei til hyttene sine, sier Tronhus.

- Snart kommer ny hurtiglader på Gran sierMagnus Dehli (t.v) og Brede Drange Tronhus (t.h)
Magnus Dehli (t.v) og Brede Drange Tronhus (t.h) gleder seg til å få ny hurtiglader på Gran.

 

Det er Fortum, i samarbeid med Coop Norge Eiendom AS, som åpner det nye ladestedet som ligger godt synlig for trafikantene. – Vi ønsker å være tilstede der trafikkgrunnlaget er stort og Gran er vår ladelokasjon nr. 210, sier Snorre Sletvold i Fortum Markets AS.

– Å ha et godt ladetilbud for elbilistene er viktig også utenfor de største ferdselsårene. Vi ønsker å bygge ladestasjoner som også gagner stedsutvikling. Derfor har transportkorridoren Gjelleråsen-Gjøvik vært en prioritert strekning for oss. På den nye ladestasjonen på Gran kan alle moderne el-biler lade – alt fra storbilen Tesla til de mindre og mer vanlige modellene som det blir flere og flere av, forteller Snorre Sletvold

– Gran ligger tett inntil riksvei 4, som er en av hovedveiene nordover fra Oslo. Veien går fra Mjøsbrua gjennom Toten, Hadeland og Nittedal til Oslo. Her er også mye trafikk som kommer via E16. Med vår nye ladestasjon på Gran er riksvei 4 nå godt dekket. Fra før er det ladestasjoner på Gjøvik, Roa og Lygnasæter. Gran er vår ladelokasjon nr. 210 i Norge. På landsbasis har vi nå totalt 430 ladere, avslutter Snorre Sletvold

Snart kan våre kunder nyte godt av en ny hurtigladestasjon for elbiler nær Granstunet. Det gleder vi oss til !