Alt til skolestart på Granstunet

På Granstunet kjøpesenter gjør de seg klare til  skolestart, og både klær, sko, briller og skolesekk hører gjerne første skoledag til.

– For førsteklassingene er det stas å handle til skolen. Da skal alt være nytt,  forteller butikksjef på Notabene, Wenche Hansen. For førsteklassingene er det som regel sekken som er det viktigste, og Notabene er nøye på kvalitet.

– Vi kommer gjerne med råd til foreldre om hvordan sekken skal sitte. Den skal for eksempel ikke henge på ryggen, og må tilpasses etter personen. Jeg opplever at foreldrene vil ha ordentlige sekker, forteller Hansen. Hos Notabene selger de Beckmann-sekker som har blitt kåret til best i test.

– De fleste førsteklassingene vet hva de vil ha. De har enten sjekket på nettet eller sett hva venner har. Mens noen klarer ikke helt å bestemme seg. Som regel skal sekk og penal matche. I år har Notabene  kommet med sin egen serie hvor alt matcher. Både  blyanter, penal og skrivebøker er i samme mønster.

Brillefin
–    Barna vil også ha kule briller, og trendene til barn er nesten de samme som til de voksne, forteller Anne Berit Torp fra Gran Optikk.
–    RayBan er en populær barne-brille. Det samme er EASYtwist, en brille som kan bøyes, fortsetter hun. Hos Gran Optikk har de både briller og solbriller til barn, og mener det er viktig at foreldre er observante når det kommer til barnas syn.
– Barn tror de vet hvordan de skal se, men så er de ikke klar over at de burde se bedre. Derfor er det viktig å sjekke øynene, forteller Torp.

Lindex
– Vi har fått inn høstklær til skolestart, forteller Anita Mathiassen ved Lindex. Farger som grått, blått og  sennepsgult til gutta og pud-derrosa, grått og offwhite til jentene. – Løse bukser, bomber-jakker, fjær og dyremotiv er også noe av det vi har inne nå, sier Mathiassen.