Barnas festival på Granstunet

For aller første gang arrangerer Granstunet kjøpesenter ”Barnas Festival” fra 13.-15. august.

– Vi har lyst til å gjøre noe ekstra hyggelig for barna før skolen begynner igjen. De fortjente sin egen festival, forteller senter-leder Bjørg Lomsdalen Næss. Aktivitetsgruppa på senteret har stått i spissen for å få til en slik festival. Sanitetsdamene på Gran vil by på frukt og grønt når Karius og Baktus åpner festiva-len torsdag 13/8 kl 14

– De er en veldig aktiv gruppe som finner på ting til glede for både kunder og ansatte, sier Lomsdalen Næss. Det blir mye aktivitet på senteret i løpet av helgen.

– Alle på senteret som har noe til barn, er med på festivalen, sier Lomsdalen Næss. Det blir besøk av Nittedal teater som skal ha barneteater med Karius og Baktus, Pippi kommer, Norsk Folkehjelp skal ha kurs i førstehjelp for barn og vokse. Hundeklubben arrangerer hundeshow og Redd Barna  kommer med tryllekunstner.

– Vi vil også ha fokus på tradisjon, så Roar Bråten i Husflidslaget kommer for å lære barna å  spikke. ”Oss Mot Mobbing”  kommer med en stor, tøff buss. De er to ungdommer som  jobber med temaet, og hos de kan man spørre og få råd.  I tillegg skal Rabin Thapa fra  BalanZen arrangere gratis barneyoga, fortsetter Lomsdalen Næss. Alt forgår både inne og ute på senteret, og er for alle barn. Både store og små. Det blir også arrangert konkurranser barna kan være med på. Lomsdalen Næss tror barna kan lære både det ene og det andre i løpet av festivalen.

– Målet er å ha en hyggelig helg som unga kan se tilbake på. Ikke alle er på ferie, og da har de mulighet til å være med på en koselig helg lokalt på Granstunet. Dessuten blir det en god start på det nye skoleåret, avslutter senterlederen.