ANNERLEDESÅRETS BLACK FRIDAY PÅ GRANSTUNET

Black Friday går historisk sett helt tilbake til 1800-tallets USA, der den tradisjonen tro, dagen etter Thanksgiving, har markert starten på julehandelen. Tilbudsdagen har etterhvert fått grundig fotfeste også her til lands, og ivrige handlelystne kunder har stått timesvis i kø for å sikre seg de beste tilbudene. I 2020 – Det Store Annerledesåret, kan Black Friday kanskje virke mindre fristende for mange. Men vi på Granstunet forsikrer deg om at du kan komme hit og handle i trygge og hyggelige omgivelser der smittevernet blir ivaretatt på beste måte.

SVÆRT LITE SMITTE

Vi ser at folk her på Hadeland er kjempeflinke og nøye, både med å holde avstand og med ivaretakelse av hygienen i forhold til ivrig bruk av håndsprit og munnbind. Vi har svært lite smitte i kommunen vår, og vi har tenkt til å gjøre vårt for å opprettholde det lave tallet her.

GENERALPRØVE

Forrige uke hadde vi en liten generalprøve på gjennomføringen av vår kommende Black Friday via Cubus sin landsomfattende «Big Smile Day», der de kjørte 40% tilbud på samtlige varer torsdag 12. november. Og gjeldende smittevernsregler ble ivaretatt på aller beste vis. Daglig leder sto i døra og talte kunder i forhold til maksantallet og avstand inne i butikken. Og selv om det ikke er noe påbud om munnbind i kommunen så lenge du holder avstand, ble det likevel oppfordret sterkt til bruk av munnbind inne i butikken, uavhengig av avstand. Dette fungerte meget bra!

DAGSTILBUD ISTEDENDFOR TIMESTILBUD

En annen ting som vi merket oss var fordelen med å ha tilbud utover hele dagen, i motsetning til det vi har pleid å gjøre på Black Friday tidligere år med helt rå timestilbud. I år kommer vi derfor til å ha fantastiske ukestilbud og dagstilbud, og helt unngå timestilbudene. På den måten sprer vi handelen og ivaretar sikkerheten i enda større grad, slik at folk føler seg trygge. Vi ønsker naturligvis ikke å øke smitten eller ta unødvendige risikoer i kommunen vår.

PLANLEGG PÅ FORHÅND

Følg med på nettsiden for oversikt over alle de gode tilbudene. Slik at du kan planlegge handelen din på forhånd. På toppen av det hele har Gran kommune i år gitt alle kommuneansatte halvt skattetrekk i november istedenfor i desember. Tidligere år har det vært valgfritt. Dette er jo et veldig lurt tiltak for å spre julehandlingen litt utover. Så julehandelen kan gjerne starte nå, kanskje i større grad enn tidligere.

TIDLIG OG SENT

Vi vil også anbefale folk å komme og handle enten tidlig på dagen eller de to siste timene før stengetid, fordi erfaringen er at det er stille og rolig og få kunder i de fleste butikkene på de tidene.

Våre åpningstider er 10 – 19 på hverdager, og 10 – 18 på lørdager. Men Black Friday 27. november åpner vi en time tidligere, klokka 9. Resten av uka kjører vi ordinær åpningstid. Vi har forøvrig lagt ut avvikende åpningstider fram til jul på vår Facebookside, slik at det er mulig å planlegge julehandelen enda bedre.

Du er hjertelig velkommen til en trygg handel på Granstunet!