Arrangerer mesterskap for elevbedrifter 31. mai

Ungt Entreprenørskap

Torsdag 31. mai, møtes ungdomsskoleelever fra region Øst på Granstunet kjøpesenter. Her skal de konkurrere om å bli den beste elevbedriften.
 

­­­­– Det er 28 påmeldte bedrifter, og alle og enhver kan komme for å se mange nye og spennende idéer som elevene selv har jobbet  frem, kan rådgiver hos Ungt Entreprenørskap Oppland, Inger Elin Nes Hjelle fortelle.

Arrangementet vil åpnes av administrerende direktør i UE Norge, Grete Ingeborg Nykkelmo klokka 10.00. Ikke bare kan du være vitne til mange kreative ideer om du møter opp, men det vil  også være mulig å kjøpe produkter hos noen av bedriftene.

– Elvene vil bli vurdert av en utvalgt jury, som senere vil kåre vinnere i sju forskjellige kategorier. Bedriftene som vinner, får en pengepremie de kan bruke til å videreutvikle sin idé, sier Nes Hjelle.


– En metode for læring

Noe som er felles hos alle bedriftene, er at de har måttet utvikle sine ideer på egenhånd. De har selv hatt ansvar det økonomiske, gjennomføring og ferdig produkt.

– Noe av det viktigste her, er jo alt de lærer på veien. Dette er en kjempefin metode for læring, påpeker Nes Hjelle.

Region Øst består av Hedmark, Oppland, Akershus, Østfold. I tillegg er prosjektet Grønt og Genialt påmeldt med deltagere fra Buskerud, Agder og Finnmark.


Stort arrangement

Når til sammen 150 elever møtes på Granstunet kjøpesenter, blir det god kok, mener senterleder, Tor Ole Karlsen.

– Dette blir et stort og spennende arrangement. Jeg er veldig glad for at Ungt Entreprenørskap har valgt å bruke oss som arena for konkurransen, fortsetter Karlsen.

Med en varehandel i rask endring, oppfordrer senterlederen alle som kan, til å ta turen.

– Det er tross alt morgendagens helter som skal vise frem hva de har fått til, poengterer han.

 

Program for dagen: http://www.ue.no/Oppland/Kalender/Region-Ost-mesterskap-for-elevbedrifter