Nå kan du sette årets influensavaksine hos Apotek 1 på Granstunet

Fra 1. oktober kan man få satt influensavaksine hos Apotek 1 Gran på Granstunet. Tjenesten tilbys i samarbeid med den nettbaserte legetjenesten Eyr, og selve vaksineringen utføres av kvalifisert helsepersonell. Planlegg i god tid før influensasesongen starter i desember og få satt vaksinen hos oss på Apotek 1. Trygt og enkelt!

Altfor få vaksinerer seg mot influensa

Farmasøyt Mona ved apoteket er svært glad for at de kan bidra til at flere, spesielt personer som er ekstra utsatt for å bli alvorlige syke av influensa, får satt vaksinen sin:

– Ja, dette er vi veldig glad for å få være med på. Vi vet at selv om veldig mange personer i Norge, spesielt eldre over 65 år, gravide og personer med kroniske sykdommer, burde ta influensavaksine er det kun en brøkdel som faktisk gjør det. Jo flere som vaksinerer seg, jo bedre sjanse er det for at vi kan holde influensautbruddet i år på et lavt nivå. Vi håper at vi kan bidra til at flere vaksinerer seg, slik at færre blir smittet og blir syke av influensa.

Siden influensavirusene forandrer seg fra år til år må man sette ny vaksine hvert år.

Raskt og enkelt å få satt influensavaksine i apotek

Det er fort gjort å få satt vaksine hos Apotek 1 Gran, ifølge farmasøyten.

– Først kontakter du legene i Eyr via mobil-app’en deres og fyller ut et skjema. Når resepten er klar er det bare å komme innom apoteket, hente ut vaksinen og få satt den med en gang. Etter vaksinen er satt må du vente i 30 minutter før du kan forlate apoteket. Apotekene har drop-in, som betyr at du kan komme og få satt vaksinen akkurat når det passer for deg. Vi som jobber her er kvalifisert helsepersonell, så det er både enkelt og trygt!

Kontaktperson:

Mona Hvinden