Granstunet Kaffebar

Kaffebaren

I nærmere 10 år – siden 2010 har Royan, sammen med sin datter, eiet og drevet Granstunet Kaffebar på Granstunet. De første årene som medeier og ansatt, de fire siste årene som driver og Daglig leder.

Men alt har sin ende, så også eierskapet i Granstunet Kaffebar. For nå, 1. august, overlot Royan stafettpinnen til Maria Beck. Maria har jobbet på kaffebaren de siste 3 årene, og kan fortelle at drømmen alltid har vært å drive sitt eget – og at hun ikke var vanskelig å be da Royan, tidligere i vår, luftet tanken om å trappe litt ned på arbeidet i den populære kaffebaren.

Overgangen av eierskapet har foregått nærmest sømløst, men Maria kan fortelle at hun har planer om å gjøre noe både rundt interiør og med menyen. Blant annet ferske baguetter.

Kaffebaren kan fortelle om en hektisk sommer. De har valgt å ha søndagsåpent sommeren igjennom, noe som har vært en stor suksess, og Maria ilegger samtidig det gode været noe av æren for det. For uteplassen på sørenden av senteret har vært flittig brukt av Grans befolkning i sommer, og Kaffebaren har faktisk hatt en vekst i omsetningen i år sammenlignet med samme måned i fjor.

Selv om Royan trer til side, så vil hun ikke forsvinne fra kaffebaren. Hun kan fortelle at hun fortsatt vil jobbe der, om enn ikke så mange timer som tidligere. De timene får dekkes av yngre krefter smiler hun, og titter bort på den nye driveren Maria Beck ?